23948sdkhjf

Norsk knowhow til amerikansk offshore vind

Ulstein skal levere design til USA’s første nybyggede offshore vind-skibe. Grundet Jones Act skal de bygges på et amerikansk værft

USA går til Europa for at få adgang til højt specialiseret knowhow om offshore vind-tonnage. Amerikanske rederier, der skal udbyde tonnage til opbygning og servicering af havmølleparker på amerikansk sokkel, skal dog samtidigt også overholde den såkaldte Jones Act, der bl.a. kræver, at handelsskibe i rent national fart skal være bygget på et amerikansk skibsværft.

Derfor har det Florida-baserede energiselskab med fokus på vedvarende resurser, Aeolus Energy Inc., bestilt en samlet design- og supervisionspakke hos den norske værft- og skibsdesigngruppe Ulstein. Det bliver således Ulsteins første ordre, som skal opfylde Jones Act og nationale regler fra US Coast Guard. Det oplyser Ulstein i en pressemeddelelse.

Konkret skal Aeolus Energy bruge tre nybygninger; henholdsvis til kabellægning, crew transfer og til indkvartering. Alle tre skibe skal baseres på Ulsteins SX195-design, som allerede har været grundlaget for flere SOV-skibe til offshore vind på europæisk sokkel.

Introduceret i 2013

Grundet Jones Act skal de tre skibe bygges på et endnu ikke navngivet værft i USA, men som sagt under supervision fra de norske eksperter.

– Offshore vind er et kernemarked for os, så vi er stolte over at være blevet valgt som design-partner af Aeolus i udviklingen af USA’s første purpose-byggede tonnage til netop dette marked, udtaler Tore Ulstein, fungerende CEO i Ulstein.

Ifølge Ulstein er den aktuelle ordre til USA den femte offshore vind-ordre til det norske selskab i 2018. Selskabet introducerede deres SX195-design tilbage i 2013.
Designet kendetegnes bl.a. ved at kombinere den markante X-Bow, som Ulstein gennem en del år har anvendt i olie- og gas-segmentet, med en tilsvarende såkaldt X-Stern. Denne ekstra feature gør skibet mindre påvirkelig af medgående sø, når det enten ligger i DP-mode eller sejler langsomt ude på sited.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094