23948sdkhjf

HH Ferries er klar til batteridrift

Efter mere end et års forsinkelse er to af HH Ferries' færger nu klar til at krydse Øresund på eldrift

Vejen dertil har ikke været uden bump, men nu skulle HH Ferries være i mål – to færger kan nu gå over til batteridrift. 

- Teknisk set har skibene været helt klar. Men vi har været udfordret på jorden af batteritårnene og robotarmene, der har drillet. Samtidig har vores hovedleverandør ABB været udfordret på leverancen af batterier. Når vi er first movers på dette område, så havde vi heller ikke kunnet forvente, at det hele gik uden udfordringer, siger Jan Bagger, sikkerheds- og miljøansvarlig i rederiet, til Helsingør Dagblad.

Milepælen vil blive markeret med en officiel indvielse den 9. november. Dagen efter byder rederiet på gratis overfart mellem klokken 10 og 18 samt levende musik i både Helsingør og Helsingborg. 

Som Søfart tidligere har skrevet, ser HH Ferries adm. direktør Johan Röstin ingen grund til at kritisere ABB på trods af de mange problemer med ombygningen af færgerne, som er den største enkeltstående projektinvestering i HH Ferries historie.

Samlet set er der tale om en investering på 300 mio. svenske kr., hvoraf EU støtter projektet med 120 mio. SEK.

- ABB er en dygtig leverandør, og vi er tilfredse med den måde, de har håndteret det på. Men igen, det er meget vigtigt at understrege, at den her teknik er helt ny i hele verden. Og det er verdens største fartøj med den her teknik, så det har været en udfordring, siger direktøren.

Læs mere: HH Ferries satser på fuld batteridrift til efteråret

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125