23948sdkhjf

Nu er 600 meter flydebom klar til at samle plastik

'Maersk Launcher' har nu fuldført slæbet af Ocean Cleanup's 600 meter lange flydebom, så den kan begynde at samle plastik i Stillehavet

Efter et slæb på først 350 sømil til et testområde og senest omtrent 1000 sømil til den endelig destination i Stillehavets store losseplads er 'Maersk Launcher' nu nået frem med verdens første flydebom til affaldsopsamling.

The Ocean Cleanup, der står bag den 600 meter lange flydebom, meldte midt på ugen, at 'System 001' nu er installeret og klar til operation. 

- Tak til offshore-mandskabet for deres arbejde. Vi er klar til at begynde oprydningen, skriver The Ocean Cleanup på Twitter

Læs også: 'Maersk Launcher' skal rydde op i Stillehavet

Den 600 meter lange flydebom skal nu drive med vinden og strømmen, imens en tre meter dyb skærm skal opsamle en del af de anslået fem billioner stykker plastik, der flyder i verdenshavenes i alt fem store affaldsophobninger. 

The Ocean Cleanup håber på at kunne søsætte en flåde af 60 flydebomme i løbet af de næste to år. Sammen skal de kunne opsamle halvdelen af plastikken i Stillehavets store losseplads i løbet af fem år med fuld drift. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094