23948sdkhjf

Miljøminister vil afsætte 12 mio kroner til svovlkontrol

Sniffer-ordningen på Storebæltsbroen skal blandt andet gøres permanent, hvis det står til miljøminister Jakob Ellemann-Jensen

Rederier kan spare mange penge ved at snyde og fortsat sejle med det gamle svovltunge brændstof. 

Derfor vil regeringen sikre en stærk kontrol med luftforureningen fra skibe og afsætter 12 mio. kroner over de næste fire år.

- Vi tager olieprøver i havne, men vi har også helikoptere til at kontrollere fra luften og en ”forureningssniffer” på Storebæltsbroen. Det har været ekstraordinære tiltag, men nu sikrer vi en fire-årig finansiering. Det er vigtigt for at sikre renere luft til gavn for vores sundhed og miljøet, siger Jakob Ellemann-Jensen i en pressemeddelelse.

Rederier, der snyder, straffes med høje bøder. Indtil videre er den største bøde, der er betalt, på 375.000 kroner.

Snyderes navne skal offentliggøres

Rederier, der snyder, risikerer mere end bøder. Regeringen har netop fremsat et lovforslag, der skal gøre det muligt at offentliggøre navnene på dem, der bryder svovlreglerne.

- Vi vil gerne sætte en fed streg under, at man ikke skal spekulere i at spare penge ved at forurene luften. Det skader både sundheden, miljøet og alle de lovlydige rederier. Heldigvis overholder langt de fleste reglerne. For mig handler det ikke om at hænge nogen ud, men om at sikre ren luft og lige konkurrence, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Skibsfarten anslås at være årsag til ca. 20 pct. af de samlede sundhedsskader fra luftforurening i Danmark.

Som Søfart skrev for nylig, har de norske myndigheder netop afsat 11 mio. kroner til jagten på svovlsyndere efter et vellykket forsøg med en sniffer på en drone.

Læs mere: Norge optrapper indsats mod svovlsyndere

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125