23948sdkhjf

Marina klager over grønt lys til ophug på Assens Skibsværft

Det gik mistænkeligt hurtigt med at få en otte-årig godkendelse til ophug på Assens Skibsværft, mener værftets nabo

På bare otte dage fik Assens Skibsværft tilladelse til at hugge skibe op de næste otte år. 

Godkendelsen kom dog lidt for hurtigt, mener man i Assens Marina, der deler havnebassin med værftet. Det skriver Fyens.dk.

I marinaen påpeger formand Hans Mørkebjerg, at tilladelsen burde have været en tur forbi Miljø, Teknik og Plan-udvalget, når der er tale om en otte-årig godkendelse. Og ikke bare en midlertidig godkendelse til at ophugge de tre Standard Flex 300-fartøjer fra Søværnet, der var i udbud.

Han mener også, at der bør foretages en VVM-redegørelse, når der er tale om en ny aktivitet for værftet. Kommunen har dog besluttet, at det ikke har været nødvendigt.

- Det støjer helt vildt, når de sandblæser og nogle gange – ikke så tit – er skibet længere end dokken, så det er umuligt at afdække for støj og skidt, og vandet får samme farve som de både, de er ved at afrense. Derfor har vi spurgt, hvordan det så ud med miljøgodkendelse, og i den forbindelse fået at vide, at den var temmelig gullig, og at de arbejdede på en ny, siger Hans Mørkebjerg til Fyens.dk.

Assens Skibsværft endte med at takke nej til udbuddet, da værtet ikke kunne få økonomi i opgaven. Værftets direktør Erling Pedersen understreger dog, at alternativet til ophugning kan gøre ondt på Assens, hvis der ikke er andre opgaver til værftet.

- Hvis værftet ikke laver skibe, så er der ikke noget værft. Hvis vi så får mulighed for at ophugge skibe, er det til gavn for Assens, siger han til Fyens.dk.

Læs også: Assens Værft holder på de ansatte

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125