23948sdkhjf

Norge optrapper indsats mod svovlsyndere

Den norske dronejagt på svovlsyndere vil blive udvidet til et større geografisk område med flere droner

Med en rammeordre på omtrent 14 mio. norske kroner (11 mio. kroner) vil de norske myndigheder nu udvide en ordning, hvor droner bliver brugt til at afsløre skibe, der udleder mere svovl en tilladt. 

Investeringen skal føje fem droner og specialtilpasset udstyr til den eksisterende drone hos i det norske Sjøfartsdirektoratet

- Kontrol af svovl i udstødningen vil blive udvidet til et større geografisk område end i dag, og kontrollen bliver mere effektiv, siger Thomas Angell Bergh, underdirektør for afdelingerne inspektion, revision og beredskab i Sjøfartsdirektoratet, i en pressemeddelelse.

De norske myndigheder tog droner i brug tidligere i år. En drone bliver sendt afsted fra en følgebåd, og flyver op over skibets udstødning, dog aldrig nærmere end 50 meter fra skibet. Sensorer på dronen giver så et billede af, om skibet lever op til kravene. 

Læs mere: Norge tester drone i kamp mod svovl

I løbet af denne sommer har dronen blandt andet afsløret et krydstogtskib, der i byen Flåm, langt inde i Sognefjorden, udledte for meget svovl. 

De nye droner vil foruden et almindeligt kamera blive udstyret med infrarøde kameraer og forskellige typer af sensorer afhængig af missionen.

I løbet af i år har Sjøfartsdirektoratet foretaget 205 inspektioner af skibsudstødning. Det har afsløret fem brud på reglerne, hvilket har ført til bøder på mellem 250.000 og 600.000 norske kroner (197.000-473.000 kroner).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094