23948sdkhjf

Kronprinsen: "Knæk og bræk fremover"

Her på Søfart har vi løbende beskæftiget os indgående med den store havneudvidelse i Frederikshavn. Det samme kan man nu sige om Kronprinsen, der i sidste uge beordrede Kongeskibet ’Dannebrog’ til at sætte kursen mod den nordjyske by for at fejre ikke blot afslutningen af havneudvidelsens første etape, men også byens 200 års jubilæum som Købstad

Tirsdag den 25. september 2018 sørgede Kronsprins Frederik dermed for at gennemføre den officielle indvielse af første etape af havneudvidelsen - 330.000 kvadratmeters baglandsareal og 30.000 kvadratmeter kajareal.

Kronprinsen ankom med Kongeskibet Dannebrog på havnen, hvor flere tusinde frederikshavnere var mødt op for at fejre ham og byen. Efter borgmester Birgit S. Hansens jubilæumstale og flere musikalske indslag blev Kronprinsen sejlet med flådens skib, ’Arvak’, til den nye havneudvidelse, som han indviede ved at klippe en snor over og holde følgende tale:

- Det får mig til at tænke på et fantastisk ordsprog, som Søren Kirkegaard sagde. Han sagde nemlig; at turde er at miste fodfæstet for en stund - ikke at turde er at miste det for bestandigt. I har turdet. I har måske følt, at I ikke kunne se, hvad der var, når I trådte næste gang. Men lige nu er der fast grund under fødderne på den yderste mole - og på den nyeste mole. Jeg er meget stolt og glad for at være her i dag til det store jubilæum og udvidelsen af industrihavnen. Så endnu engang stort tillykke med det, og knæk og bræk fremover.

Efter havneindvielsen besøgte Kronprinsen Pikkerbakken og det nye udsigtspunkt over Frederikshavn by og havn, som en kreds af lokale virksomheder har skænket byen i jubilæumsgave. Her signerede han Kongestenen, akkurat som sin morfar, Kong Frederik 9. og sin tipoldefar, Kong Frederik 8., gjorde det i henholdsvis år 1950 og år 1908.

Besøget sluttede, hvor det startede; på Frederikshavn Havn, hvor Kronprinsen forlod Frederikshavn - som er opkaldt efter Kong Frederik 6., som gav byen købstadsrettigheder i 1818 - til 21 kanonsalutter fra Tordenskiolds soldater.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094