23948sdkhjf

Bliv sømand og bo på skolen

Ny sømandsuddannelse i Frederikshavn tilbyder de unge at bo på skolen og få aftensmaden serveret samtidig med, at de uddanner sig til et liv på søen
Skibsfarten fylder meget i Nordjylland.

Den nordligste del af Jylland har travle erhvervshavne, driftige skibsværfter og masser af virksomheder, som producerer udstyr til skibe.

Men indtil for ganske nylig havde søfartsskolen i Frederikshavn ikke en grundlæggende søfartsuddannelse på hylden. Det har man fået nu.

Ny uddannelse
I 2018 har regionens store maritime uddannelsescenter, Martec, introduceret en helt ny, grundlæggende maritim uddannelse som ubefaren skibsassistent.

Det betyder, at du som ung kan kaste dig ud i en sømandskarriere, hvis bare du har en niendeklasses afgangseksamen med i bagagen.

Som udgangspunkt bliver du ubefaren skibsassistent og kan dermed komme til søs og arbejde på et skib.

Men du kan så let som ingenting beslutte sig for at læse videre og blive f.eks. befaren skibsassistent og herefter måske tage springet videre til de mere krævende maritime uddannelser som f.eks. skibsfører eller maskinist.

Skolehjem
Samtidig får de unge mennesker - man er typisk 16 eller 17 år når man begynder på uddannelse - mulighed for at flytte ind på et skolehjem, hvor man får sit eget værelse og desuden får aftensmaden serveret, så man ikke skal bekymre sig om meget andet end at studere og være sammen med sine nye venner.

- Vi er meget glade for at åbne op for et hold på mere end 20 studerende i august. Det er meget tilfredsstillende, at vi i Nordjylland nu kan tilbyde en maritim grunduddannelse - ikke mindst i betragtning af, hvor meget den maritime sektor betyder i regionen, siger Martec-direktør, Pia Ankerstjerne.

Hun fortsætter:

- Skolehjemmet bliver et sted, hvor gode, gamle værdier prioriteres; som at passe sin uddannelse, sine lektier, passe på tingene og hinanden. Det bliver et sted, man godt tør sende sine egne børn hen, hvor man både får en uddannelse, eget værelse og mad, siger direktøren og tilføjer, at skolehjemmet desuden omfatter fritidsaktiviteter og vagtpersonale.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125