23948sdkhjf

Erria udvider med køb og salg af brugte containere

Et joint venture med to tidligere Mærsk-chefer har set dagens lys
Udtjente containere vil fremover udgøre en del af Errias forretning. Dem vil man købe (typisk som gammelt jern) og sælge med fortjeneste.

Man begynder i Ghana, hvor man allerede har aktiviteter, men det nye forretningsben har et globalt fokus - særligt på Afrika og ikke mindst Vietnam, hvor Erria allerede er stærkt repræsenteret.

Navnet bliver Erria Containers A/S - et joint venture mellem Erria A/S og de to stiftere af selskabet Rune Sørensen og Jakob Tørring, som begge har haft ledende stillinger i Mærsk. De to ejer til sammen en tredjedel af den nye satsning og vil være daglige ledere af den nye division.

Positionering i emerging markets

Man forventer, at Erria Containers vil ligge omkring 0 i år med et lille plus, mens ledelsen forventer sig en del af forretningen på sigt. Errias direktør Henrik N. Andersen ser det nye tiltag som en mulighed for at positionere sig på 'emerging markets', mens Rune Sørensen udtrykker sig som følger.

- Målet med Erria Containers A/S er at etablere sig som en multi-market-provider af brugte containere for en række forskellig 'ikke-søbåret' transport. Vores strategi er at oprette en tilstedeværelse i fire andre markeder i Afrika over de næste tre år i tæt samarbejde med lokale kunder, leverandører og andre partnere.

Ny bestyrelse skal opfylde ambitioner

Det nye tiltag lægger sig i halen af en ekstraordinær generalforsamling i sommers. Onsdag d. 4. juli fik Erria A/S ny bestyrelse, da Peter Kristian Ellegaard - også med en baggrund i Mærsk - tiltrådte som bestyrelsesformand, mens Flemming E. Ipsen blev ny næstformand og Lotte G. Lundberg og Kristian Svarrer blev nye bestyrelsesmedlemmer.

Dermed trådte Jesper Larsen tilbage som bestyrelsesformand, og det samme gjorde næstformand Claus Jarlgaard Jensen og Anne Kathrine Steenbjerge.

Søfart bringer et stort rederi-portræt af Erria i den næste avis (udkommer om ti dage). Her vil vi også komme nærmere ind på den nye satsning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14