23948sdkhjf

Det her skal ekstra-regningen til 'Ellen' dække

Ærø Kommune har nu indgået en aftale med Søby Værft om en ekstra betaling på 8,4 mio. kroner

Efter at det i går kom frem, at Ærø Kommune og Søby Værft siden sidste år har ligget i hemmeligholdte forhandlinger om ekstraregninger for arbejdet på den nye elfærge 'Ellen', lægger kommunen nu kortene på bordet. 

Der er nu indgået en aftale mellem de to parter, hvor Ærø Kommune betaler 8,4 mio. kroner oven i den oprindelige aftalesum. 

Merudgiften skal blandt andet dække tilføjelse af et bovror, mandskabssektion og forlængelse af skrogkonstruktionen som følge af behov for større kapacitet.

Læs også: 'Ellen' runder 100 mio kroner efter ny ekstraregning

- Ekstraomkostningerne er beklagelige, men har været nødvendige for at opnå konstruktionen af en banebrydende og sikker 100 pct. elektrisk færge, som imødekommer aktuelle, lokale behov for kapacitet og manøvreegenskaber i henhold til bl.a. ovenstående nævnte punkter, skriver elfærge-projektet E-Ferry i en pressemeddelelse.

El-færgeprojektet er et udviklingsprojekt, hvor målet er at demonstrere, at det er muligt at sejle længere distancer mellem hver ladning end hidtil muligt med 100 pct. eldrift. Som ved al ny teknologi kan der opstå uforudsete udfordringer og ekstraomkostninger undervejs, og netop af samme grund har projektet kunne opnå støtte fra EU’s Innovationsfond. På trods af ekstraomkostninger vil Ærø Kommune stadig ende med at få en ny færge med tre færgelejer for under DKK 100.000.000 grundet den betragtelige støtte fra EU, skriver E-Ferry.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094