23948sdkhjf

'Ellen' tæt på 100 mio. kroner efter ny ekstraregning

En hidtil hemmeligholdt ekstraregning fra Søby Værft bringer Ærø Kommunes pris på elfærgen 'Ellen' op mod 100 mio. kroner.

Med en ekstraregning fra Søby Værft løber prisen på den nye elfærge 'Ellen' op i nærheden af 100 mio. kroner for Ærø Kommune.

Det skriver Fyns Amts Avis, efter at mediet har set papirer fra et lukket punkt på Ærø Kommunalbestyrelses møde i sidste uge.

Ifølge papirerne er kommunen i forhandlinger med Søby Værft om en regning for ekstra arbejde på færgen. En regning, som første gang blev skrevet i august 2017, og som løbende er blevet opdateret, så den i juli 2018 lød på 11,5 mio. kroner. Efter forhandlinger og bistand fra en advokat er den nu kommet ned på 8,4 mio. kroner.

Ærøs borgmester vil hverken be- eller afkræfte den ekstra regning.

- Det har jeg ingen kommentarer til, ud over at det er meget irriterende, at vi ikke kan lave aftaler uden pressens indblanding, siger borgmester Ole Wej Petersen (S) til Fyns Amts Avis. 

Heller ikke på Søby Værft vil man bidrage til at kaste lys over sagen. 

- Jeg udtaler mig aldrig om forhold mellem os og kunderne. Det kunne aldrig falde mig ind at kommentere noget som helst i forhold til vores kunder, uanset om det er positivt eller negativt, siger væftets direktør Roar Falkenberg til Fyns Amts Avis.

'Ellen' er blevet forsinket ad flere omgange og forventes nu indsat på Søby-Fynshav i løbet af første kvartal 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125