23948sdkhjf

Forsinkelser og fyrværkeri prægede overdragelse på Bornholm

Der blev taget behørig afsked med 'Leonora Christine' og Færgen, da Molslinjen i lørdags overtog ruterne til Bornholm med enkelte forsinkelser.

Et storslået festfyrværkeri brød ud, da hurtigfærgen 'Leonora Christine' fredag aften ved 22-tiden sejlede ind i Rønne Havn med passagerer for sidste gang. 

Fyrværkeriet var enden på en ære, hvor Danske Færger stod for betjeningen af Bornholm. Og det var samtidig begyndelsen på en ny, hvor Molslinjen – i form af Bornholmslinjen – overtager betjeningen. 

En overtagelse, som må have skabt travlhed ud over det sædvanlige i både Molslinjen og Søfartsstyrelsen. Som Søfart tidligere har berettet, blev den nye færge 'Hammershus' til Køge-Rønne-Sassnitz så forsinket fra værftet i Finland, at der kun var en uge til at foretage testsejladser og hente de nødvendige godkendelser fra myndighederne. 

Læs også: 'Hammershus' er ankommet til Køge

Den sidste godkendelse kom først på plads fredag den 31. august – bare 12 timer inden, at 'Hammershus' skulle foretage sin jomfrutur. Ifølge TV2 Bornholm var der tale om en godkendelse af landgangen i Tyskland.

Landgang gennem bildækket

Ifølge Bornholms Tidende er problemet, at færgen ikke passer til den klap til landgang, der er i Sassnitz. Derfor måtte gående passagerer gå via bildækket for at komme i land.

– Det var et kendt problem, og vi regner med, at vi har fikset det meget hurtigt. Formentlig inden færgen ankommer igen søndag formiddag, sagde Bornholmslinjens pr- og kommunikationschef Jesper Maack til Bornholms Tidende lørdag.

Han beskriver forløbet op til jomfruturen som "komprimeret" og erkender, at Bornholmslinjen godt kunne have brugt lidt mere tid til at afprøve færgen og færgelejerne. 

Broklap ville ikke

Op til den første september har 'Express 1', som hidtil har sejlet på Aarhus-Odden, gennemgået en ombygning for at tilpasse katamaranen til Rønne-Ystad. Business Loungen på øverste dæk er blevet til en panorama-lounge, som er åben for alle. Og der er fundet plads til 400 passagerer mere, end der var i den 2009-byggede færges hidtidige interiør. 

'Express 1' skulle afgå fra Rønne første gang lørdag morgen kl. 06.30. Problemer med broklappen forsinkede dog afgangen til 06.58, da broklappen i sidste ende måtte løftes manuelt, rapporterer Bornholms Tidende.

– Det er selvfølgelig lidt irriterende, at vi bliver forsinket, når rettidighed nu er det vi er kendt for, men jeg er sikker på, at det er forbigående, siger Jesper Maack til Bornholms Tidende og fortæller, at han stort set kun har fået positive tilbagemeldinger fra de passagerer han har talt med på de første ture mellem Rønne og Ystad, hvor han selv har sejlet med.

Se en video fra broen på 'Hammershus' under indsejlingen til Sassnitz hos TV2 Bornholm her.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141