23948sdkhjf

Danske Havne: Borerigge i Frederikshavn kræver ikke tilladdelse

Der er ikke brug for myndighedernes godkendelse af, at borerigge kan ligge i Frederikshavn, understreger Danske Havne

De to udenlandske borerigge, der allerede nu ligger klar til at blive hugget op i Frederikshavn, behøver ikke nogen tilladelse fra hverken Miljøstyrelsen eller Frederikshavn Kommune. 

Det fastslår Danske Havne, efter at der tidligere denne uge opstod debat om, hvorvidt de to borerigge 'Ensco 80' og 'Borr Brage' har de nødvendige tilladelser.

- De to borerigge er kommet sejlende til Frederikshavn Havn som sødygtige og registrerede fartøjer. De lever op til sølovens bestemmelser og kan ligge i en dansk havn uden at skulle søge om tilladelse. Det er fuldstændig efter bogen, siger direktør i Danske Havne Tine Kirk Pedersen i en mail til Søfart.

Danske Havne forklarer, at det er rederne Borr og Ensco, som er ansvarlige for at have ført boreriggene til Frederikshavn. Ejerskabet af den ene borerig er efterfølgende blevet overført fra Borr til den amerikanske ophugningsvirksomhed Modern American Recycling Services (MARS), som er i færd med at bygge et ophugningsværft på de nye havnearealer i Frederikshavn.

- Nu starter processen om at indhente alle nødvendige tilladelser, inden ophugningen starter. Indtil da, ligger boreriggene i Frederikshavn Havn efter gældende regler, skriver Danske Havne. 

Debatten opstod, da TV2 Nord begyndte at undersøge, om de fornødne tilladelser var i hus. Hvis der er tale om importeret skrot fra udlandet, skal Miljøstyrelsen godkende importen. Hvis der er tale om dansk skrot, skal den på gældende kommune godkende.

Men så længe riggene bare ligger lagt op ved en kaj, er de altså ikke at betragte som skrot. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156