23948sdkhjf

Helsingør vil lave grøn krydstogthavn

Krydstogtskibe skal kunne få grøn strøm, rent drikkevand og komme af med deres affald i Helsingør, hvis planerne om en ny krydstogthavn bliver realiseret

I Helsingør er udbudet af VVM-undersøgelsen op til en ny krydstogtterminal netop afsluttet, og havnedirektør Jesper Schrøder ser frem til at tilbyde den hurtigtvoksende krydstogtindustri et grønt alternativ.

- Grøn energi vil blive et konkurrenceparameter for cruise-selskaberne. Rederierne vil gerne kunne markedsføre sig som grønne, men det kan da godt være, at branchen skal nudges i den rigtige retning, og at de ikke gør det helt uopfordret, siger han til Helsingør Dagblad og tilføjer, at Helsingør Havn gerne vil markedsføre sig som en grøn havn. 

Det grønne islæt skal blandt andet bestå af muligheden for at tilbyde skibene grøn landstrøm, der i første omgang skal være et tilbud på krydstogtrederierne og ikke et krav. 

Derudover vil Helsingør tilbyde rent drikkevand, så skibene ikke skal bruge energi på at destillere havvand, og skibene skal kunne gøre brug af rensningsanlægget i nærheden af den nye erhvervskaj. Projektet er budgetteret til at koste 90 mio. kroner. 

Læs mere: København takker nej til gratis landstrøm fra Powercon

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188