23948sdkhjf

Regeringen vil sende dansk fregat til fransk hangarskib

Som led i det dansk-franske sikkerhedspolitiske samarbejde vil regeringen sende en dansk fregat til fransk hangarskibsgruppe i foråret 2019

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil i denne uge meddele Frankrigs præsident Emmanuel Macron, at regeringen ønsker at udsende en dansk fregat til en fransk hangarskibsgruppe i foråret 2019.

Udsendelsen sker på baggrund af en fransk invitation og vil være med til at udvikle Søværnets kapaciteter samt styrke danske og franske flådeenheders evne til at indgå i fælles operationer.

Bidraget forventes udsendt til hangarskibsgruppen i 3-4 måneder fra foråret 2019 og vil hovedsageligt skulle opholde sig i Middelhavet og Det Indiske Ocean. For den danske fregat vil det primære formål med deployeringen være samtræning med de franske enheder samt øvrige partnere som f.eks. USA og Storbritannien. Den danske fregat vil samtidig få mandat til at indgå i det samlede forsvar af hangarskibsgruppen. 

Udenrigsminister Anders Samuelsen ser for sig, at Danmark kan få noget godt ud af udsendelsen.

- Frankrig er en af Danmarks nærmeste allierede. Vi står ofte skulder ved skulder i internationale operationer. Derfor ser regeringen meget positivt på den franske anmodning om et dansk fregatbidrag. Bidraget indebærer en operativ gevinst for det danske forsvar og understreger det tætte og tillidsfulde sikkerheds- og forsvarspolitiske samarbejde med Frankrig, siger han i en pressemeddelelse.

I Forsvarsministeriet ser minister Claus Hjort Frederiksen den franske invitation som et skulderklap til "de dygtige folk" i Søværnet.

- Det er en god opgave for Søværnet at skulle udsende en fregat til en fransk hangarskibsgruppe. Det er med til at udvikle vores egne kapaciteter og styrke evnen til at samarbejde med det franske forsvar. Dermed står vi bedre rustet til i fællesskab at imødegå trusler mod europæisk sikkerhed, siger han.

Forud for Statsministerens udmelding har regeringen den 24. august 2018 rådført sig med Udenrigspolitisk Nævn. Forud for udsendelsen af fregatten vil der blive fremsat et beslutningsforslag til behandling i Folketinget.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094