23948sdkhjf

Se billeder af skader fra beskidt bunker

Brancheorganisationen Intertanko udtrykker fortvivlelse over, at ingen myndigheder lader til at gøre noget ved problemet med beskidt bunker.

Imens stadigt flere skibe bliver ramt af maskinproblemer som følge af forurenet bunker, er der endnu ikke tegn på, at nogen myndighed vil tage hånd om problemet.

Det skriver brancheorganisationen Intertanko i en meddelelse, der nu råber op om problemet, som indtil nu har ramt mere end 100 handelsskibe i år alene. Heriblandt 'Thorco Lineage', som efter et motorstop drev på grund i Fransk Polynesien. 

De første laster beskidt bunker blev tanket i Houston, hvorefter det samme forurenede brændstof blev forsynet via visse havne i Caribien og i Panama. Senest er det eksporteret til Singapore og Malaysia, hvor det er leveret til skibe. 

Læs mere: Bunker-giganter i strid efter motorstop på 'Thorco Lineage'

På trods af, at det forurenede bunker har forårsaget store skader på maskinerier, har ingen af de gængse testmetoder fundet tegn på, at der var noget alarmerende galt. 

Ifølge Intertanko bør regeringer og myndigheder nu efterforske sagerne med forurenet bunker og tage de nødvendige konsekvenser i form af "alvorlige" bøder og erstatning til de ramte skibe. 

- Industrien er nødt til at ytre sin dybe bekymring over denne højst sandsynligt kriminelle handling, slå på medietrommerne og begynde at fremprovokere en holdningsændring hos folkene i bunker-industrien, udtaler et unavngivet Intertanko-medlem i meddelelsen.

Intertanko giver desuden et par eksempler på, hvad det beskidte bunker har gjort ved maskineriet. Se dem i billedgalleriet til denne artikel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094