23948sdkhjf

J. Lauritzen båret frem af både gas og tørlast

I modsætning til sidste år er J. Lauritzen i 2018 kommet ud af andet kvartal med et positivt driftsresultat.

På regnskabsfronten blev andet kvartal i år blev en anderledes opløftende oplevelse for J. Lauritzen, end det samme kvartal var i 2017. 

Driftsresultatet (ebitda) endte på 1,0 mio. dollar i dette års andet kvartal mod et underskud på 6,0 mio. dollar i samme periode sidste år.

I en pressemeddelelse melder rederiet om, at kvartalet både på gas- og tørlast har artet sig bedre end sidste år. Tørlastmarkedet oplevede den normale svækkelse i andet kvartal, men endte imidlertid ca. 12 pct. højere end samme periode 2017.

Markedet for mindre gastankskibe oplevede ligeledes den sædvanlige sæsonmæssige svækkelse i andet kvartal, men endte med rater, der var 1-3 pct. højere for semi-kølede skibe og skibe med ethylene-kapacitet, og hele 50 pct. højere for de mindste skibsstørrelser.

- Vi fortsatte i andet kvartal 2018 opbygningen af vore aktiviteter i periodemarkedet for tørlastskibe ved udskiftning af dyr tidsindbefragtet tonnage med attraktivt prissat tonnage, hvilket styrker vor konkurrencemæssige position, siger J. Lauritzens adm. direktør Mads P. Zacho.

Han fortsætter:

- Vi er fortsat optimistiske i forhold til yderligere forbedringer af tørlastmarkedet på trods af usikkerheder i relation til toldsatser og handelspolitiske spændinger. Indtjeningen fra vore gastankskibe var på niveau med vore forventninger, på trods af det fortsat vanskelige marked for vore største skibe.

I andet kvartal 2018 opererede J. Lauritzen i gennemsnit 79 tørlastskibe mod 83 i årets første kvartal, mens det gennemsnitlige antal opererede gastankskibe var 32, uændret i forhold til kvartalet forinden. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109