23948sdkhjf

Rønne Havn A/S forventer ny krydstogtrekord i 2019

Rønne Havn A/S har netop slået sin krydstogtrekord fra sidste år og forventer, at tendensen fortsætter.

Knap nok er krydstogtrekorden blevet slået i Rønne Havn, før udsigten til endnu en rekord i 2019 kommer på bordet. 

- På nuværende tidspunkt har vi netop passeret anløb nummer 30. Det er fire mere end sidste år på samme tid og sæsonen er jo ikke ovre endnu, siger havnens krydstogtchef Niels Lundberg i en pressemeddelelse. 

Han tilføjer, at selskabet har havnekald fra krydstogtskibe helt frem til oktober måned.

Niels Lundberg har gennem de sidste fire år arbejdet målrettet på at fange det internationale krydstogtmarkeds opmærksomhed. Han har rejst verden rundt for at holde møder med bl.a. rederier, og det arbejde er begyndt at bære frugt.

- Sidste år havde vi 26 anløb og cirka 12.500 gæster. Men i år forventer vi samlet set 43 anløb og cirka 20.000 gæster, hvilket er en ganske pæn fremgang, siger han.

50 pct. mere i 2019

Med indvielsen af den nye multi purpose-kaj den 1. juni kan Rønne Havn tage imod krydstogtskibe på op til 350 meter. Derfor regner havnen med 46 anløb og ca. 30.000 gæster i 2019. En stigning i passagertallet på 50 pct. i forhold til 2018.

- De estimerede tal er et udtryk for, at vi forventer nogenlunde samme antal anløb, men betydeligt større skibe, hvilket kan ses i antallet af gæster. Derfor samarbejder vi også tæt med Destination Bornholm og er aktive i Cruise Bornholm Network, fordi vi gerne vil være godt rustede til det større rykind, siger Niels Lundberg.

For Thomas Bendtsen, CEO for Rønne Havn A/S, er de gode resultater et tegn på, at den forretningsstrategi, der fra tidlig færd er lagt, ser ud til at være den rigtige:

- Det er naturligvis en glæde at se, at de strategiske tiltag, vores organisatoriske turnaround, havneudvidelsens realitet og en god portion knofedt fra ledelsens- og organisationens side nu er begyndt at bære frugt. Vi har hele tiden set et stort potentiale i krydstogtsegmentet og nu ser vi så en gradvis fremgang. Det er jeg rigtig stolt over på organisationens vegne, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125