23948sdkhjf

Rolls-Royce og Svitzer i nyt samarbejde med britiske havne

Digitalisering og ship intelligence er omdrejningspunktet i ny aftale.

Svitzer, Rolls-Royce og Storbritanniens største havneoperatør, Associated British Ports (ABP) er blevet enige om, at de sammen skal udvikle næste generation af tekniske løsninger.

I en pressemeddelelse skriver Rolls-Royce, at de tre parter skal "udvikle innovative teknologier og systemer, der er nødvendige for at operere effektivt og bæredygtigt et godt stykke ind i det 21. århundrede."

Fokus vil være på digitalisering og ship intelligence-løsninger. 

- ABP er altid på udkig efter, hvordan vi kan få nye teknologier til at fungere for os og vores kunder. Hvis en løsning endnu ikke eksisterer, vil vi arbejde sammen med virksomheder af den kaliber og med den ekspertise, som Rolls-Royce og Svitzer besidder, for at opfinde dem og tage dem i brug, siger ABP's direktør for marine og complienceMike McCartain.

Aftalen er en såkaldt memorandum of understanding. Det vil sige en ikke-bindende hensigtserklæring. Den blev underskrevet på en workshop, som ABP afholdte i Port of Southampton.

Som Søfart tidligere har skrevet, har Svitzer og Rolls-Royce været sammen om udviklingen af verdens første fjernstyrede bugserbåd, 'Svitzer Hermod'.

Læs mere: Rolls-Royce: Teknologien er moden i 2020

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172