23948sdkhjf

Europa vil importere mere LNG fra USA

I et forsøg på at gøre sig mindre afhængig af russisk gas vil Europa øge sin import af LNG fra USA.

Sidste år importerede Europa ti pct. af den LNG, som USA eksporterede.

Det er ganske vist en fordobling af andelen i 2016, men alligevel en andel, der kan komme til at stige, når en delegation fra EU den 20. august drager til Washington.

Her skal de udsendte følge op på den uforpligtende forhåndsaftale, som USA præsident Donald Trump lavede med EU-kommisionens formand Jean-Claude Juncker i juli. 

- EU er parat til at facilitere større import af LNG fra USA, og dette er allerede tilfældet nu. Den stigende eksport af amerikansk LNG kan, hvis prissat konkurrencedygtigt, spille en stigende og strategisk rolle i EU's gasforsyning, siger Jean-Claude Juncker i en udtalelse torsdag, skriver Bloomberg.

I dag for EU størtsedelen af sin gas fra Rusland. En øget import fra USA vil dermed være med til at mindske afhængigheden af forsyningen fra Rusland. 

Som Søfart tidligere har skrevet, forventes den amerikanske produktion af LNG at stige eksplosivt. Kina, som er blandt de størtse aftagere af LNG fra USA, truer dog med at lægge 25 pct. straftold på gassen som led i den verserende handelskrig mellem de to stormagter.

Læs mere: Kinesisk straftold på LNG kan blive guld for Australien

Læs mere om: LNG
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11