23948sdkhjf

Nu kan 'SSL Kolkata' tømmes for fuel

Næsten to måneder efter containerskibet 'SSL Kolkata' brød i brand, kan bjergningsteamet gå i gang med at tømme skibets brændstoftank.

Containerskibet 'SSL Kolkata', der brød i brand den 13. juni i år, vil i løbet af de kommende dage blive tømt for brændstof.

Det skriver Splash.

Det er blandt andet dårligt vejr i monsunsæsonen, der har vanskeliggjort operationen, men nu er det altså lykkedes bjergningsteamet at komme om bord på det svært beskadigede skib. 

Som Søfart tidligere har skrevet, opstod der natten til den 13. juni brand i en container om bord på det 2012-byggede skib.

Skibet drev rundt i nogle dage, indtil det gik på grund og senere erklæret sunkent på lavt vand i Sunderbans nær søgrænsen mellem Indien og Bangladesh, hvor skroget har gravet sig op til tre meter ned i den mudrede havbund.

Det er efterfølgende kommet frem, at nogle af containerne om bord indeholdt magnesium, som eksploderede efter kontakt med saltvand. 

De 22 besætningsmedlemmer forlod skibet i god behold dagen efter, at branden brød ud.

Ifølge Times of India er der 210 tons bunker om bord. Inklusiv brændstof til generatoren og andre brændstoffer er det sammenlagte olieindhold dog nærmere 400 tons, som nu vil blive suget op.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094