23948sdkhjf

USA indfører told på kinesiske varer for 16 mia. dollar

Om to uger træder nye toldsatser på kinesiske varer til USA i kraft. Kina er klar til at svare igen.

Handelskrigen mellem USA og Kina eskalerer, når den amerikanske regering gør alvor af sin trussel om øget told og indfører fra 23. august nye toldsatser på kinesiske varer for 16 mia. dollar.

Det oplyser Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet AFP.

I forvejen har USA's præsident, Donald Trump, lagt told på produkter, som USA importerer fra Kina, for 34 mia. dollar. Det skete den 6. juli.

Kinas regering har på forhånd meddelt, at landet er klar til at svare igen med nye toldsatser på amerikanske varer for samlet set 60 mia. dollar.

Det meddelte det kinesiske handelsministerium fredag.

Det fremgår ikke af meddelelsen fra det kinesiske ministerium, hvornår et eventuelt kinesisk modtræk vil komme.

Handelsministeriet har dog ikke lagt skjul på, at øget told på kinesiske varer betragtes som en "optrapning af konflikterne".

- Enhver ensidig trussel eller afpresning vil kun føre til en optrapning af konflikterne og skade alle parters interesser, udtalte ministeriet fredag.

Trumps økonomiske chefrådgiver, Larry Kudlow, advarede fredag i et interview på Fox News om, at Kina ikke skal undervurdere Trump.

Kudlow hævdede over for tv-kanalen, at USA er ved at gøre fælles front med EU mod Kina på handelsområdet, skriver Reuters.

- Vi går sammen med EU og laver en aftale med dem, så vi har en samlet front mod Kina. Kina er i stigende grad isoleret med en svag økonomi, sagde Kudlow.

Samtidig oplyste rådgiveren til journalister ved Det Hvide Hus, at der i flere dage havde fundet samtaler sted mellem USA og Kina "på højeste niveau".

Han afviste dog at oplyse, hvem der har deltaget i de samtaler, skriver Reuters.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157