23948sdkhjf

Færgestatus fra ny bornholmeroperatør

FÆRGER: Ny ro/pax-færge leveres i disse dage, mens den første af de to hurtigfærger til Bornholm sætter kursen mod Østersøen i morgen

Leveringsforretningen mellem det finske RMC-værft og rederiet af den nybyggede ro/pax-færge ’Hammershus’ foregår netop i disse dage. Der er dog endnu ikke sat dato på, hvornår nybygningen første gang ventes til Rønne, det oplyser Molslinjens kommunikationschef Jesper Maack til Søfart.

Parallelt med opløbet i Finland frem mod, at Molslinjen fra månedsskiftet overtager kontrakten om besejlingen af ruterne mellem Rønne og Ystad samt mellem Rønne og Køge, kommer der i de kommende dage også til at foregå andre synlige forberedelser til Aarhus-rederiets entré på Bornholm.

Således ankommer hurtigfærgen ’Max’, der tidligere hed ’Max Mols’ i morgen onsdag til Ystad Havn i forbindelse med opnåelse af lodscertifikat, inden den fortsætter til Rønne, hvor den ligger over til torsdag. Torsdag returnerer den så til Ystad for lejeprøver – som efterfølgende også finder sted i Rønne om fredagen, inden kursen sættes tilbage mod Kattegat, lyder status fra kommunikationschefen.

Nogenlunde samme procedure gentages med den anden af de to hurtigfærger, Molslinjen skal stille med på Bornholm, nemlig ’Express 1’. Den ventes ifølge Jesper Maack at anløbe Rønne første gang 15. august.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141