23948sdkhjf

Svensk miljøminister varsler konsekvenser af 'Makassar'-havari

Imens det havarerede bilskib 'Makassar Highway' er ankommet sikkert til Oskarshamn, fortsætter oprydningsarbejdet. Miljøminister kalder ulykken 'forfærdelig' og varsler regulering.

Grundstødningen af det japanske bilskib 'Makassar Highway' den 23. juli kan komme til at få konsekvenser for reguleringen af sejlads i Østersøen. 

Det fortæller den svenske miljøminister Karolina Skog. Hun kalder episoden for 'forfærdeligø, efter at hun torsdag besigtigede olieforureningen efter grundstødningen. Olierester har ramt kysten på flere forskellige øer i skærgården ved den svenske østkyst.

- Vi har et globalt problem med bekvemmelighedsflagede fartøjer, som kan udnyttes af enkelte rederier til at omgås reglerne. Man kan heller ikke se på sitiuationen her uden at nævne, at den ansvarlige om bord var beruset ved ulykken, hvilket er helt forfærdeligt. Derfor er vi nødt til at se nærmere på, hvordan vi kan tilgodese de ansvarsfulde og regulere de ikke-ansvarsfulde, siger hun til SVT.

Panama-flagede 'Makassar Highway' er nu blevet bugseret sikkert til kaj i Oskarshamn, hvor første prioritet er at udlægge flydebomme rundt om skibet og dernæst forsigtigt befri skibet for lasten på 1325 biler. Grundstødningen skete med 14 knob, imens en beruset overstyrmand var alene på broen. 

Der trængte vand ind i ballasttankene, to brændstoftanke og en tank med spildolie. Det er uklart, hvor mange af de omtrent 400.000 liter olie om bord på skibet, der er lækket i Østersøen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109