23948sdkhjf

Kongsberg køber Rolls-Royce Marine i mia-handel

Norske Kongsberg overtager de kommercielle aktiviteter i Rolls-Royce i en handel til 4,2 mia. kroner.

I en handel til 500 mio. pund, svarende til 4,2 mia. kroner, overtager den norske teknologivirksomhed Kongsberg nu Rolls-Royce Commercial Marine. 

Det oplyser Kongsberg i en børsmeddelelse.

Opkøbet omfatter blandt andet Rolls-Royce' aktiviteter inden for propeller, fremdriftssystemer, skibsdesign, automation og udstyr til dækhåndtering. Dertil kommer servicenetværket, som strækker sig over mere end 30 lande. Opkøbet gælder ikke Bergen Engines og Rolls-Royce Naval Services.

- Denne aftale er gode nyheder for Rolls-Royce og Kongsberg Gruppen og kommer i en tid, hvor den maritime industri er i begyndelsen af en ny og spændende æra, hvor digitalisering og elektrificering vil transformere industrien, siger Mikael Makinen, formand i Rolls-Royce Commercial Marine.

Under hårdt pres

De seneste år har været hårde ved Rolls-Royce, der har set en stor nedgang i omsætningen, særligt inden for offshore-relaterede ydelser. Fremover vil det være topprioritet at sikre en rentabel drift, oplyser Kongsberg i meddelelsen.

Imens Rolls-Royce har været blandt de førende tekniske leverandører på en række områder, ligger Kongbergs fokus i højere grad på navigation, automation og styresystemer.

- Sammen er de to selskaber førende inden for digitalisering, ship intelligence og koncepter inden for autonomi. Ved at slå dette sammen positionerer vi os som en strategisk leverandør af komplette løsninger til fremtidens maritime industri, siger Geir Håøy, konsernchef i Kongsberg Gruppen, i meddelelsen.

Rolls-Royce Commercial Marine har omtrent 3600 ansatte og en omsætning på 8,9 mia. norske kroner (2017), imens Kongsberg Gruppen har omtrent 7000 ansatte og en omsætning på 14,5 mia. norske kroner (2017). Heraf kommer de 7,5 mia. norske kroner fra Kongsberg Maritime.

Tilsammen har de to selskaber leveret udstyr og leverancer til næsten 30.000 fartøjer verden over.

Handlen er betinget af godkendelser fra konkurrencemyndigheder i en række lande.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172