23948sdkhjf

Efter fem måneder: Palmali lover løn til strandet besætning

Efter at have ligget i Aalbæk Bugt i fem måneder på grund af en arrest har det russiske rederi Palmali nu lovet løn til besætningen på 'Natig Aliyev'

Opdateret 7. juli kl 13.44 med præcisering fra Eiger Shipping. Se nederst.

Næsten fem måneder for anker i Aalbæk Bugt er det blevet til for besætningen på 'Natig Aliyev', der nu er blevet lovet løn af det russiske rederi Palmali. 

Det er ITF, der igennem russiske kilder er blevet lovet, at Palmali den 16. juli både vil betale løn til besætningen og betale den arrest i skibet, der blev foretaget den 27. februar i år. Hvis Palmali holder sit løfte, vil skibet derefter kunne lette anker.

Det skriver TV2 Nord, der i et videoindslag beretter, at søfolkene ser ud til at have det godt og blandt andet fordriver ventetiden med at fiske. 

Der er 19 russiske søfolk om bord. Besætningen havde et stort tilgodehavende, da der blev taget arrest i skibet, men fik udbetalt sin løn i marts. Siden da er der dog ikke trillet noget ind på sømændenes lønkonti.

En aktindsigt, som Søfart foretog tidligere i år, viste, at Retten i Hjørring tog arrest i skibet efter et krav fra Eiger Shipping, der er et datterselskab til den schweiziske oliegigant Lukoil. 

Læs mere: Oliegigant bag arrest i Aalbæk Bugt

Lukoil havde ‘Natig Aliyev’ på charter i tilbage 2015, men endte med at aflevere tankskibet inden charteraftalen udløb. Eiger Shipping havde lagt ud for bunker om bord på skibet, og havde derudover forudbetalt hyre for skibets besætning i en periode efter tilbageleveringen. 

Siden skibet blev afleveret til Palmali i december 2015 har Eiger Shipping krævet at få refunderet bunker på skibet og den forudbetalte hyre til besætningen. Fraregnet sagsomkostninger beløber det sig ifølge fogedbogen til “ikke under” 441.637 dollar.

Inklusiv sagsomkostninger er kravet på 574.175 dollar, svarende til 3.476.575 kroner.

Præcisering:

CEO i Eiger Shipping Kristian Aursnes oplyser til Søfart, at Eiger Shipping ikke har tilbageleveret 'Natig Aliyef' inden charteraftalens udløb, men blot inden udløbet af det med Palmali aftalte vindue for tilbagelevering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14