23948sdkhjf

SDK runder den første milliard

Shipping-koncernen med hovedsæde i Fredericia lander sit bedste regnskabsresultat nogensinde og forventer fortsat markant vækst i år

Shipping-koncernen SDK med hovedsæde i Fredericia landede i det senest afsluttede regnskabsår sit bedste resultat nogensinde.

Selskabet, som er en del af den familieejede USTC-koncern med den fynske milliardær Torben Østergaard-Nielsen i spidsen, rundede i 2017/18 den første mia. kr. i omsætning.

Samtidig voksede overskuddet til 24 mio. kr. før skat fra 21 mio. kr. året før, fremgår det af en pressemeddelelse fra SDK.

Ifølge ledelsen er konkurrencen i markedet ikke blevet mindre. Men SDK har alligevel haft fremgang inden for alle forretningsområder, der omfatter alt fra stevedorevirksomhed og pakhusforretning til Agency, landevejstransport, Air & Sea, told, befragtning, linjefart, cruise og spedition. Koncernen står dermed stærkt rustet til fortsat vækst, fremgår det.

- Vi kigger konstant fremad og har hele tiden nye mål at arbejde efter. Men når det er sagt, så har året 2017/18 budt på nogle flotte resultater og milepæle, vi skal huske at glæde os over. Vi er bestemt tilfredse med årets resultat, og det glæder mig på vores medarbejderes vegne, at der er synlige resultater af deres store indsats, udtaler SDK's adm. direktør Søren Gran Hansen.

Alle områder af SDK's forretning har de seneste år været igennem en optimeringsproces, og samtidig har koncernen foretaget flere opkøb. Også i 2017/18 er der tilføjet ekstra aktiviteter.

- Resultatet af synergierne fra de seneste opkøb er endnu ikke helt slået igennem, men vil komme i de følgende år. Allerede i 2018/19 forventer vi at vækste ca. 30 pct. på toplinjen og fortsat lave fornuftige marginer i forhold til branchen, udtaler Søren Gran Hansen. Han fortsætter:

- Med de mange opkøb i bagagen er jeg specielt tilfreds med, at vi opnår en afkastgrad på næsten 22 pct., der bekræfter, at vi driver en solid og sund virksomhed.

SDK hed tidligere Shipping.dk, men skiftede navn i forbindelse med, at en række selskaber blev samlet under ét fælles brand.

SDK-koncernen har med de senere års opkøb øget sin tilstedeværelse i Europa og har nu 23 kontorer i fem lande og beskæftiger i alt 350 medarbejdere.

SDK A/S
mio. kr. 2017/18 2016/17
Nettoomsætning 1.005 629
Resultat før skat 24 21
Resulat efter skat 19 16
Soliditetsgrad 21% 26%
Egenkapital 94 77
Antal ansatte 344 255
Regnskabsåret blev afsluttet den 30.4.2018
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088