23948sdkhjf

Udbrændte 'SSL Kolkata' er sunket

'SSL Kolkata', der brød i brand efter en containereksplosion for tre uger siden, er nu sunket med 400 tons olie om bord.

Præcisering 6. juli 2018 kl. 07.56: Den indiske kystvagt har erklæret 'SSL Kolkata' for sunket, om end dele af skibet ligger over vandspejlet. 

Efter at en brand for tre uger siden brød ud på det 1100 TEU store containerskib 'SSL Kolkata' ud for Indien, er skibet nu sunket. 

Det skriver Maritime Bulletin.

Mandskab fra det indiske søværn kom om bord på skibet og kastede anker, efter at det havde drevet brændene rundt i nogle dage. Alligevel gik 'SSL Kolkata' senere på grund, og nu er det altså sunket på lavt vand i Sunderbans nær søgrænsen mellem Indien og Bangladesh. 

Ifølge Times of India er der 210 tons bunker om bord. Inklusiv brændstof til generatoren og andre brændstoffer er det sammenlagte olieindhold dog nærmere 400 tons. Der er fortsat ikke tegn på udslip fra skibet, der bliver overvåget af de indiske myndigheder og Smit Salvage. 

Branden opstod natten til den 13. juni i en container om bord. Det er nu kommet frem, at nogle af containerne om bord indeholdt magnesium, der efter kontakt med saltvand eksploderede. 

De 22 besætningsmedlemmer forlod skibet i god behold dagen efter, at branden brød ud.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156