23948sdkhjf

Fynsk shippingmagnat lander overskud på en kvart milliard

Trods fortsat krise i shippingbranchen lykkedes det Torben Østergaard-Nielsens United Shipping & Trading Company, der rummer selskaber som Bunker Holding og Uni-Tankers, at øge omsætningen

Torben Østergaard-Nielsen, ejer af det Middelfart-baserede Selfinvest, der rummer den globale shippingkoncern United Shipping & Trading Company (USTC), skovler penge ind, selv om krisen fortsat kradser i shippingbranchen.

I det netop afsluttede regnskabsår 2017/18 kan Selfinvest præsentere en omsætning på knap 54 mia. kr. og et overskud før skat på 256 mio. kr., fremgår det af en pressemeddelelse.

Til sammenligning omsatte koncernen i 2016/17 for 46 mia. kr. med et overskud på 264 mio. kr. før skat.

Fortsat krise

Resultatet cementerer ifølge Torben Østergaard-Nielsen, som er eneejer og adm. direktør i selskabet, koncernens økonomiske robusthed og styrke på et tidspunkt, hvor der fortsat er krise i shippingbranchen.

- De sidste 10 år i shippingbranchen har ind imellem føltes som én lang ørkenvandring, og faktum er, at branchen stadig har finanskrisens skygger hængende over sig og ikke er vendt tilbage til fordums styrke. Sådan er vilkårene, og de er ens for alle, men set i det lys kan jeg kun være tilfreds med årets resultat og konstatere, at Selfinvest og USTC-gruppen står både stærkt og stabilt og klarer sig bedre end de fleste i samme brancher, udtaler Torben Østergaard-Nielsen.

Koncernens tankskibsrederi, Uni-Tankers, måtte dog for andet år i træk indkassere et underskud, nemlig på 13 mio. kr. I forhold til det foregående regnskabsår, hvor tabet var 61 mio. kr. er der dog tale om en markant forbedring.

- Tankmarkedet er fortsat presset grundet overkapacitet af skibe, som også påvirker rederiets segment. Det har betydet røde tal på bunden for andet år i træk, skriver ledelsen.

Det fremhæves dog, at tankrederiet har øget omsætningen med 30 pct. i forhold til det foregående regnskabsår og har formået at øge sin kontraktsdækning generelt.

Fremgang i bunkervirksomhed

Bunkervirksomheden Bunker Holding, der er USTC-gruppens største forretningsenhed, leverer til gengæld et solidt resultat med en ifølge ledelsen særdeles tilfredsstillende fremgang på bundlinjen.

Omsætningen steg til 51,3 mia. kr. fra 44 mia. kr. året før, og resultatet efter skat voksede fra 186 mio. kr. til 193 mio. kr. i 2017/18, fremgår det.

Bunker Holding, som er verdens andenstørste bunkervirksomhed, har ifølge ledelsen i årets løb styrket sin position i markedet, samtidig med at der er investeret i IT, personale og nye kontorer.

Samtidig har selskabet som et led i strategien iværksat flere nye koncepter og står dermed stærkt rustet til at modstå de udfordringer, der fortsat rammer shipping- og bunkerbranchen, hedder det i meddelelsen.

- Inden for koncernens primære aktiviteter oplever vi, at flere konkurrenter er udfordret på performance. Her kan jeg glæde mig over, at alle USTC-koncernens enheder oplever fremgang. Det bekræfter os i, at strategierne holder, siger Torben Østergaard-Nielsen.

Han fremhæver desuden, at USTC-gruppens shippingaktiviteter i SDK (tidligere Shipping.dk) har krydset en vigtig milepæl og rundet den første milliard i omsætning. Kombineret med tilfredsstillende resultater i andre af koncernens enheder lander Selfinvest dermed samlet set på et fornuftigt niveau, vurderer ledelsen.

Ved regnskabsårets afslutning beskæftigede Selfinvest koncernen mere end 1.650 medarbejdere.

Selfinvest ApS
mio. kr. 2017/18 2016/17
Nettoomsætning 53.628 46.065
Resultat før skat 256 264
Resultat efter skat 199 201
Egenkapital 3.736 3.759
Antal ansatte 1.661 1.585
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109