23948sdkhjf

90 nye maskinmestre i Domkirken

Traditionen tro modtog et hold nyudklækkede maskinstre fra Aarhus Maskinmesterskole (AAMS) deres eksamensbeviser i Aarhus Domkirke
Fredag den 29. juni 2018 var der dimission på Aarhus Maskinmesterskole (AAMS).

I alt 90 nyudklækkede maskinmestre modtog traditionen tro deres eksamensbeviser i Aarhus Domkirke. Dertil kom 18 autoteknologer, 12 produktionsteknologer og 10 automationsteknologer, skriver AAMS i en pressemeddelelse.

Den ordrette betegnelse for de nye maskinmestre er fra nu af "Professionsbachelorer i maritim og maskinteknisk ledelse og drift" – og de er ifølge AAMS en ualmindelig stærkt efterspurgt faggruppe i såvel Danmark som internationalt.

Det er denne sommer 12. gang, at AAMS har fået lov til at afholde dimission i den historiske Aarhus Domkirke. Lige som de forrige gange, var der også i fredags en hilsen til dimittenderne fra Domkirken leveret af sognepræst Henrik Grøndal Lund. Dimittendtalen blev på fornem vis leveret af Ole Lange Andersen fra klasse C. Desuden blev der under dimissionen holdt tale Jakob Flyvbjerg Christensen, havnedirektør på Aarhus Havn.

De 90 dimittender var fordelt over i alt tre klasser.

Meget lav ledighedsprocent

Ifølge tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet udmærker maskinmestrene fra Aarhus Maskinmesterskole sig med en andenplads på Top 15 over videregående uddannelser med lavest ledighed blandt nyuddannede.

De aarhuianske maskinmestre ligger også i Top 15 over Ministeriets opgørelse over nyuddannede med højeste indkomst.

Samtidig med maskinmestrenes dimission dimitterede også et hold autoteknologer på 18 studerende, 12 produktionsteknologer samt et hold automationsteknologer på 10 studerende. Deres dimission foregik på Navitas. Det er Erhvervsakademi Aarhus, som udbyder disse teknolog-uddannelser, og Aarhus Maskinmesterskole, som står for selve driften af uddannelserne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156