23948sdkhjf

Fransk gigant køber finsk shortsea-rederi

SHORTSEA: Containerships styrker deepsea-rederiet CMA CGMs bagland i Europa

Franske CMA CGM udvider nu sit fokus yderligere på shortsea shipping. Det sker med overtagelsen af den finske shortsea-operatør Containerships, der har inter-europæiske containerruter i Skandinavien og Nord- og Sydeuropa, hvorfra der ligeledes er forbindelser i rutenetværket til Tyrkiet og Nordafrika.

Den volumenmæssigt overvejende deepsea-operatør CMA CGM har i forvejen shortsea- og feeder-containerruter med selskabet CNC i Asien, med Mercosul i Brasilien, Sofrana i Stillehavsregionen samt med MacAndrews i Nordeuropa.

CMA CGM er ligeledes shortsea-operatør på ro/ro-området i direkte konkurrence med DFDS i korridoren mellem Frankrig og Nordafrika på ruten mellem Marseilles og Tunis. Her opererer CMA CGM aktuelt to skibe, mens DFDS kun er til stede med ét.

Overtagelsen af Containerskibs er på betingelse af, at handlen godkendes af de europæiske konkurrencemyndigheder.

Selskabet har 560 medarbejdere og opererer intermodalt, hvilket vil sige, at skibstransporten kombineres med lastbils- og jernbanetransport i en intern dør-til-dør-service.

Containerskibs får endvidere leveret fire LNG-drevne containerskibe frem mod første kvartal 2019. Skibene bygges på regning af det tyske selskab Nordic Hamburg Shipping NHS.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094