23948sdkhjf

Mærsk-formand gør status: Har fuld tillid til strategi

Efter et år i formandsstolen, hvor aktiekursen er faldet 30 pct., erklærer Mærsk formand Jim Hagemann Snabe fuld tillid til den nye strategi.

Aktiekursen er faldet med 30 pct., siden Jim Hagemann Snabe blev indsat som ny formand for A.P. Møller-Mærsk. 

I dag erklærer han fuld tillid til den nye strategi for Mærsk, som i stor grad er medvirkende til det store fald i aktiekursen. En strategi, der har ført til frasalget af Maersk Oil og Maersk Tankes, så Mærsk som koncern kan fokusere på at udvikle kerneforretningen – en dør-til-dør-service på containerfragt. 

- Jeg er helt overbevist om, at branchen vil ændre sig, uanset om vi kaster os over det eller ej. Men det vil tage længere tid, hvis vi ikke gør det, for sådan nogle ændringer, hvor man laver en helt ny platform, kræver nok volumen. Der har vi den fordel, at vi faktisk er størst, siger Jim Hagemann Snabe til Børsen.

Han sammenligner den udvikling, som containerfragt står over for, med den udvikling, der kørte Blockbuster i sænk, imens nye spillere som fx. Netflix overtog markedet. Forskellen i den sammenligning er, at der for Mærsks vedkommende vil blive ved med at være et behov for fysisk transport af varer. Selve transporten er bare ikke nogen god forretning alene. 

- Vi kan ikke gøre selve transporten af containere billigere, for det kan simpelthen ikke blive billigere end nu. Problemet er, at det koster meget mere at bede om transport af en container end selve flytningen. Det er jo en kæmpe vækstmulighed for os, hvis vi kan spare nogle af de penge for kunderne, siger Jim Hagemann Snabe til Børsen.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

1.156