23948sdkhjf

CMA CGM's grundlægger død

Jacques Saadé, stifter af verdens tredjestørste containerrederi, er død i en alder af 81 år
Jacques Saadé, som grundlagde det franske containerrederi CMA CGM, døde søndag den 24. juni i en alder af 81 år.

- Jacques R. Saadé dedikerede sit liv til CMA CGM. Som en ekstraordinært visionær entreprenør gjorde han gruppen verdensførende inden for maritim transport af containere og udviklede virksomheden i mere end 160 lande, samtidig med at han fastholdt familiedimensionen med dens værdier, skriver containerrederiet i en meddelelse .

Jacques Saadé blev født i Libanon i 1937. I 1978 flyttede han til Marseilles i Frankrig og grundlagde Compagnie Maritime d’Affretement (CMA). Da Compagnie Générale Maritime (CGM) blev privatiseret i 1996, købte Saadé rederiet, fusionerede CMA og CGM, hvorefter CMA CGM blev skabt i 1999.

Herefter fulgte en række andre opkøb, som - kombineret med organisk vækst - skabte det, der i dag er verdens tredjestørste containerrederi.

På sin 80 års fødselsdag den 7. februar 2017 udnævnte Jacques R. Saadé sin søn, Rodolphe Saadé, til adm. direktør for CMA CGM og i november samme år til formand for bestyrelsen.

CMA CGM, som er en af Maersk Lines største konkurrenter, har ligesom resten af branchen for tiden problemer med at tjene penge på containerfragt. I første kvartal 2018 kom CMA CGM ud med et underskud på 77 mio. dollars svarende til 490 mio. kroner. Årsagen var især høje bunkerpriser, mens efterspørgslen var stigende, lød forklaringen fra rederiet.

Læs også: Mærsk-konkurrent i stort tab
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11