23948sdkhjf

Offshore vind skal få Peter Madsen Rederi tilbage i plus

ISO-certificering er blandt de tiltag, der ifølge ny direktør skal hindre nyt mio-underskud i 2018.

2017 endte ikke godt nok for Peter Madsen Rederi i Skanderborg, som er specialiseret i konstruktionsarbejder til søs.

Det fremgår af årsregnskabet, hvor bundlinjen for året viser et underskud på 6,6 mio. kroner. Det står i kontrast til resultatet for 2016, der endte i et overskud på 0,7 mio. kroner.

- Resultatet er utilfredsstillende, men skyldes en ikke-tilfredsstillende udvikling i omsætning og indtjening på udførte arbejder. Der er iværksat en række tiltag, der forventes at forbedre indtjeningen på de udførte projekter og opgaver markant, skriver ledelsen i regnskabet. 

Et af de tiltag er en ISO-certificering, der skal gøre det nemmere at sparke døre ind til offshore vind-kunderne. Det fortæller rederiets nye adm. direktør Michael Normann til Finans.

- Det (ISO-certificering, red.) bliver et stadig større krav i vores segmenter, og det skal vi selvfølgelig byde ind med. Det gør, at vi får en bevidsthed om, hvad vi kan, og hvordan vi lever op til de krav og betingelser, som kunderne stiller, siger han.

Forventer 0 i 2018

Som Søfart tidligere har beskrevet, tiltrådte Michael Normann som direktør i Peter Madsen Rederi i marts i år. Han kommer fra en stilling som projektdirektør hos Siemens, hvor han har været involveret i store offshore-havvindmølleprojekter med tydeligt maritimt islæt.

Det er da også særligt i forbindelse med markedet for offshore vind, at ISO-certificeringen kan hjælpe Peter Madsen Rederi ind i varmen.

- Den er nok mere efterspurgt i vindindustrien, men også i vandbygningssegmentet. For os giver det mening at have ISO-certificering i begge segmenter, siger han til Finans.

Michael Normann forklarer desuden, at markedet var meget presset i 2017 med lave marginer til følje. Dertil kommer, at enkelte projekter ikke udviklede sig som forventet, og at skibe i perioder har været ude af drift.

Forventningen til 2018 er et resultat omkring nul, og derefter overskud fra 2019 og frem.

PETER MADSEN REDERI A/S
Mio. kroner 2017 2016
Bruttofortjeneste 24,86 33,89
Resultat før af- og nedskrivninger -5,44 2,83
Resultat af primær drift -7,65 1,20
Resultat før skat -8,48 0,91
Årets resultat -6,62 0,74
Egenkapital  45,13 52,27
Gennemsnitligt antal ansatte 66 64

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109