23948sdkhjf

Yderligere ni bliver politianmeldt i 'Scandinavian Star'-sagen

Gruppen af efterladte fra 'Scandinavian Star'-branden fordobler nu antallet af politianmeldte og beder justitsminister om hjælp.

Fem forsikringsfolk og fire advokater står til en politianmeldelse for deres medvirken til den forsikringssvindel og mordbrand, som ifølge de overlevende og efterladte fandt sted på 'Scandinavian Star' i 1990. 

Det skriver Fyens.dk.

De ni politianmeldelser vil blive indgivet den 28. juni, efter at den danske støttegruppe for overlevende og pårørende til ofre for branden på 'Scandinavian Star' i maj måned i år anmeldte ni personer til politiet for planlægning af forskringssvindel og mordbrand. 

- Forsikringsfolkene og advokaterne spillede forskellige mistankevækkende roller i hele forløbet. Det er dokumenteret, at der i løbet af fire dage lange søforhør efter branden skete en udskiftning og ændring af nogle forsikringsdokumenter på en måde, så det ligner dokumentfalsk. Desuden er der foretaget en del strategisk arbejde med at give opfattelsen af, at skibet var dansk ejet, fordi det med det reelle amerikanske ejerskab ville give de forurettede efterladte en bedre retsstilling, siger Mike Axdal, der er talsmand for støttegruppen.

Læs mere: Maskinchef på 'Scandinavian Star' politianmeldt

Mike Axdal, som selv overlevede branden, men mistede sin bror og far, finder det også mistænkeligt, at en af forsikringsaftalerne blev indgået bare tre dage inden, et obligatorisk eftersyn af skibet blev foretaget. Et eftersyn, hvor skibet blev erklæret aldeles usødygtigt af den tilsynsførende, Erik J. Stein.

Støttegruppen har nu bedt om et møde med justitsminister Søren Pape Poulsen (K). På mødet vil gruppen gerne drøfte mulighederne for en dansk efterforskning af sagen. Søren Pape Poulsen har endnu ikke taget stilling til, om han vil mødes, men har sendt følgende skriftlige kommentar til Avisen Danmark, der har dækket sagen.

- Branden på Scandinavian Star er en frygtelig tragedie, og jeg er ligesom mange andre meget berørt af de efterladtes sorg og spørgsmål. Som jeg også har oplyst Folketinget, så er sagen om mordbranden uforældelig. Det vil sige, at hvis nogen f.eks. på et senere tidspunkt skulle erkende ildspåsættelsen, eller hvis der kommer afgørende nye oplysninger frem, vil sagen kunne genoptages. Der ligger lige nu en anmeldelse ved Københavns Politi, som politiet behandler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078