23948sdkhjf

Omstilling kostede hos i Weco A/S i 2017

Imens Weco Bulk kom godt ud af 2017, har nedlukningen i andre segmenter kostet i Wedellsborgs Weco A/S.

For første gang i årevis er Johan Wedell-Wedellsborgs Weco A/S kommet ud med et underskud på bundlinjen. 

Det viser årsregnskabet i Weco A/S, der netop er blevet offentliggjort. Resultatet for 2017 endte på minus 3,8 mio. kroner ud af en omsætning på 830 mio. kroner, hvor der i 2016 var tale om et overskud på 126,9 mio. kroner og en omsætning på 958,5 mio. kroner. 2017 er det eneste år med røde tal på bundlinjen i de seneste fem år.

I regnskabet peger ledelsen på, at nedlukningen i forskellige shippingsegmenter har medført nogle høje engangsomkostninger. Som Søfart tidligere har skrevet, har Weco i løbet af 2017 lukket sin transatlantiske ro/ro-linerservice, og tank-aktiviteterne i Stena Weco er solgt til medejeren Stena Bulk.

Læs også: Wedellsborgs shipping-imperium sætter ny kurs

Derudover har et valutatab tynget i regnskabet, ligesom nedskrivningen af et skib solgt til ophug har gjort det.

På driften endte 2017 med et underskud på 121,9 mio. kroner. Samtlige de seneste fem år har budt på driftsunderskud i Weco A/S, men de finansielle indtægter, som har opvejet driftstabet i årene 2013-2016, var mindre end driftstabet i 2017. Det fremgår ikke af regnskabet, hvor de finansielle indtægter stammer fra. 

Imens Johan Wedell-Wedellsborg har trukket sig fra ro/ro og tank, har han udvidet tørlastforretningen i Weco Bulk, som kom anderledes positivt ud af 2017.

Læs også: Wedellsborgs tørlastrederi fordobler overskud

Foruden shipping omfatter aktiviteterne i Weco A/S investeringer i ejendomme, Joe & The Juice, Emmerys og andre selskaber. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125