23948sdkhjf

Trump truer Kina med nye toldsatser for 200 milliarder dollar

Det nyeste skridt skyldes ifølge Donald Trump "uacceptabel" adfærd fra kinesisk side efter sidste uges optrapning af handelskonflikten mellem de to lande.

USA's præsident, Donald Trump, truer med at hæve tolden på en lang række kinesiske varer med yderligere ti procent.

Præsidenten siger, at han har anmodet landets handelsministerium om at finde de kinesiske produkter, der er bedst egnet til de nye toldsatser, for i alt 200 mia. dollar.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, efter at handelskonflikten mellem de to lande nåede nye højder i sidste uge. Fredag svarede Kina igen på Trumps beslutning om at lægge 25 pct. told på en række kinesiske varer til en samlet værdi af 50 mia. dollar.

Modsvar fra samme skuffe

Det kinesiske modsvar er at påføre yderligere 25 pct. told på amerikanske landbrugsvarer, biler og vandprodukter. Det oplyser Kinas toldkommission ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

I alt har kineserne besluttet at føje 659 varer til listen, der bliver hævet med 25 procents told ved ankomst fra USA. Toldsatserne vil få en værdi af 50 mia. dollar, når de træder i kraft fra den 6. juli

- Hvis Kina fortsat nægter at ændre dets praksis og insisterer på at vedtage yderligere toldsatser, som det for nylig er blevet oplyst, så vil disse nye toldsatser blive en realitet, så snart den lovmæssige del af processen er i orden, lyder det fra Donald Trump.

International skuffelse

Kinas handelsministerium anser Trumps trussel som et forsøg på "afpresning".

- Praksis med et ekstremt pres samt afpresning fraviger den konsensus, begge lande i fællesskab er nået frem til igennem flere forhandlinger. Og det er en stor skuffelse for det internationale samfund, udtaler Kinas handelsministerium ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge ministeriet har Kina "ikke andet valg end at tage samme vidtgående beslutninger" og "voldsomme modtræk".

Som Søfart tidligere har skrevet, frygter de danske rederier netop en optrapning af handelskrisen mellem USA og Kina, da det kan få betydning for den den ellers positive udvikling i den globale økonomi.

Læs mere: Amerikansk straftolk kan ramme søfarten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079