23948sdkhjf

Hurtigruten overtager Kleven-værftet

Det norske rederi Hurtigruten har nu købt resten af Kleven-værftet.

Det norske Kleven-værft, som herhjemme både er kendt for tonnage til Mærsk og fiskeindustrien, bliver nu en fuldt ejet del af Hurtigruten.

Det sker efter, at Hurtigruten i september 2017 købte 40 pct. af aktierne i Kleven, der måtte gennem en større restrukturering. Øgede omkostninger i forbindelse med flere af værftets projekter har dog gjort det nødvendigt at skaffe endnu mere kapital. 

Med bidrag fra ejer, kunder og banker skulle det være muligt at hente op mod 600 mio. norske kroner med Hurtigruten som ejer. 

- Det er en rigtig god løsning, som giver os ro til at fokusere på at bygge nogle af verdens mest avancerede skibe og polstre Kleven til fremtiden. Det sikrer arbejdspladserne på det, som er et hjørnestenserhverv i Ulsteinvik og en meget vigtig den af den maritime klynge i Sunnmøre, siger Kleven-koncernens direktør Karsten Sævik i en pressemeddelelse.

Det bliver det Hurtigruten-ejede selskab KVE Holding AS, som overtaget 100 pct. af aktierne i Kleven Verft AS, Kleven Maritime Contracting AS og Kleven Maritime Technology AS.

Den nye ejer beholder resten af Kleven-selskaberne, deriblandt Myklebust Verft AS.

- Ligesom os i Hurtigruten har Kleven en lang og rig historie. Ligesom os har de satset på kvalitet og nyskabelser, og ligesom os har de været igennem en stor omstilling, Daniel Skjeldam, konserchef i Hurtigruten, og fortsætter:

- Både som ansvarlig ejer og ansvarlig kunder er det vigtigt for os at finde gode og ikke mindst langsigtede løsninger. Vi ser et stort potentiale i Kleven.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094