23948sdkhjf

Stausholm får topjob i minegigant

Den tidligere Mærsk-direktør Jakob Stausholm bliver ny finansdirektør i Rio Tinto.

Der er nu vished om fremtiden for Jakob Stausholm, der til manges overraskelse meldte sin afgang som direktør for finans, strategi og transformation i A.P. Møller-Mærsk i marts i år.

Jakob Stausholm rykker i stedet til London, hvor han skal være finansdirektør (CFO) i det store mineselskab Rio Tinto. Her afløser han Chris Lynch, der går på pension. 

- Jeg glæder mig over, at Jakob bliver en del af Rio Tinto, og jeg ser frem til at arbejde tæt sammen med ham. Den erfaring, han har opnået i forskellige finansielle og strategiske roller verden over vil være uvurderlig, ligesom hans dybe kendskab til både ressource- og logistikindustrierne, siger Rio Tintos CEO J-S Jacques i en pressemeddelelse.

Jakob Stausholm nåede at være på Esplanaden i seks år. Han blev direktør for finans, strategi og transformation i december 2016, men sagde farvel og tak, da hans funktion blev splittet op som en del af strategiskiftet i A.P. Møller-Mærsk. 

Læs mere: Jakob Stausholm forlader Mærsk

- Jeg er oprigtigt begejstret over at blive en del af Rio Tinto, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med J-S og direktions-teamet for at sikre, at Rio Tinto bliver ved med at slå sine konkurrenter og fastholde den finansielle disciplin, som er blevet indgydet under J-S' og Chris' lederskab, siger Jakob Stausholm i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.438