23948sdkhjf

Mindst ti døde efter kollision på Volga

En pram og en katamaran kolliderede på den russiske flod Volga mandag aften. Indtil videre er ti lig bjærget.

Mindst ti mennesker blev dræbt mandag aften, da to fartøjer kolliderede på floden Volga i Rusland.

- Dykkere har bjærget ni lig – tre mænd og seks kvinder, oplyser en talsmand for det lokale beredskabstjeneste tirsdag.

Sidenhen er yderligere et lig blevet bjærget.

Ulykken skete ifølge Maritime Bulletin på Volga nær byen Volgograd, da en lystkatamaran kolliderede med en pram, som sammen med en anden pram blev skubbet af bugserbåden 'Kapitan Vecherkin'.

Den lille katamaran var angiveligt på vej tilbage til Volgograd med gæster fra en fest, og sejlede for fuld kraft uden positionslys tændt. Ved kollisionen med en af de to prammes styrbord side røg katamaranen ned under prammen. De ti omkomne blev fundet inde i katamaranen. Fem blev reddet af besætningen på bugserbåden, skriver Maritime Bulletin uden angivelse af kilder. 

Ifølge Ritzau fortæller en unavngiven kilde fra den lokale nødtjeneste, at en af de mest sandsynlige årsager til ulykken er, at skipperen på katamaranen ikke overholdt sejlreglerne.

- Det forlyder, at skipperen på katamaranen overtrådte manøvrereglerne og ikke gjorde noget forsøg på at undgå kollisionen, siger kilden.

Ifølge det russiske føderale agentur for søfart og flodtransport havde katamaranen ikke de påkrævede dokumenter og identifikationslys.

Da ulykken indtraf, var der 16 mennesker om bord på katamaranen, som ifølge den unavngivne kilde har plads til 12.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097