23948sdkhjf

Containerrater falder efter kort optur

Efter et par uger med stigende rater på containerfragt går det atter den forkerte vej for Maersk Line og konkurrenterne.

Med et fald på 2,8 pct. i sidste uge er raterne for containerfragt ud af Shanghai atter på retur. Det viser de seneste tal for Shanghai Containerized Freight Index, der endte ugen i 806,04 point.

De to uger forinden har der ellers været stigende rater op mod og umiddelbart efter flere containerrederiers udmeldinger om generelle prisstigninger. Den massive konkurrence blandt containerrederierne har dog allerede nu ført til, at raterne er for nedadgående igen. 

Sidste uges overordnede indekstal er et fald på 23,05 point fra 829,09 point ugen før. Raterne for en TEU på den store rute fra Shanghai til Nordeuropa faldt med seks dollar til 870 dollar, imens ruten til Middelhavet steg ni dollar til 904 dollar. 

Dermed ligger Shanghai-indekset ifølge mediet The Loadstar 7,2 pct. under samme uge sidste år. Til gengæld er bunkerpriserne 40 pct. højere end for et år siden, så i stedet for at stå fast på at sende regningen for dyrere bunker videre til kunderne, har rederierne altså fortsat kampen om markedsandele, konkluderer mediet. 

The Loadstar peger desuden på, at det heller ikke ser ud til at lykkes for containerrederierne at få kunderne til at betale for den dyrere bunker, når langsigtede kontrakter bliver forhandlet på plads.

Shanghai Containerized Freight Index er sammensat af priserne på fragt fra Shanghai til 15 destinationer rundt om i verden. Indekset nåede årets foreløbige lavpunkt i marts, hvor det ramte 568,68 point. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14