23948sdkhjf

Trods milliardtab: Stadil holder fast i shipping

Shipping har kostet Christian og Thor Stadil op mod en milliard kroner, men Thorcos ejere ser lys forude for projektlastrederiet, skriver Berlingske.

Shipping har været en dyr fornøjelse for Thornico-konglomeratet, der er ejet af Christian Stadil, men drives sammen med dennes far, Thor Stadil.

Igennem årene har Thornico tabt i nærheden af en mia. kroner på projektlastrederiet Thorco Projects, hvor underskud på driften og nedskrivninger af skibsværdier har resulteret i, at der er blevet flyttet penge fra andre virksomheder under Stadils ejerskab til shipping.

Ifølge Berlingske blev 2017 endnu et år med underskud i shipping. Omsætningen i Thorco Projects steg en anelse til 7,558 mia. kroner, men driften gav et underskud på ca. 100 mio. kroner. 

Thornico ejer dog andre og mere lukrative virksomheder som fx. Hummel, og i Thornico endte 2017 med et overskud på 461 mio. kroner. 

Tidligere var al aktivitet inkl. ejerskab af tonnage samlet i samme shippingselskab, som blev tilført midler fra andre dele af Thornico, når skibe måtte nedskrives. Det blev ændret i 2016, hvor ejerskab af skibe blev lagt ud i selskabet Sofia Shipping. Siden da er det lykkedes at forhandle andre vilkår med de banker, der har penge i klemme i skibene. 

- Vi sagde til bankerne: Vi kommer ikke med flere penge, og vi vil genforhandle vores lån. Det førte til en gevaldig armlægning med bankerne, som vi vandt, fordi vi var klar til at smide nøglerne og overlade skibene til dem, siger Thor Stadil til Berlingske. 

Tidligere planer om at droppe shipping helt lader til at være trængt i baggrunden. 

- I shipping vejrer vi endelig morgenluft. Det har holdt hårdt, men nu ser det endelig lidt bedre ud, siger Christian Stadil til Berlingske.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094