23948sdkhjf

Maritim smed er Årets Lærling

Den nyudlærte smed på Hirtshals Yard Christian Randrup Nielsen modtager prisen som Årets Lærling ved DI Vendsyssel.

Christian Randrup Nielsen blev noget overrasket, da direktør Rasmus Brohus kaldte Christian og kollegerne sammen og overrakte nyheden, at DI Vendsyssel i år tildeler Christian prisen som Årets Lærling.

Hirtshals Yard har kontinuerligt 7-8 lærlinge under uddannelse, og Christian har netop skiftet status fra lærling til nyudlært smed. Et fag hvor Christian har fået lov til at bruge sit faglige høje niveau.

Meget tidligt i læretiden fik han til opgave at lave et vildmarksbad i rustfrit stål, en opgave hvor der skulle beregnes og tænkes kreativt, og resultatet var i top. Til svendeprøven udviste Christian med stort overskud samme høje faglighed og et højt kvalitetsniveau, og hans svendestykke, et arbejdsbord med mange finesser, bar præg af kreativitet med gennemtænkte løsninger.

Titlen som Årets Lærling er derfor meget velfortjent, konkluderer Marcod i en pressemeddelelse.

Del af maritim lærlingeordning

Christian er omfattet af den maritime lærlingeordning, der huses af Marcod. Partnere i ordningen er Hirtshals Yard, Orskov Yard, VMS Group, MAN Diesel & Turbo, Soft & Teknik, Mariendal Electrics, Vestkajens Maskinværksted, KM Automatik, Victor samt KS Maskinteknik.

Hirtshals Yard bruger blandt andet maritim lærlingekoordinator Anette H. Sørensen i forbindelse med rekruttering af lærlinge, og Anette husker tydeligt samtalen med Christian for tre et halvt år siden, hvor han søgte en ledig læreplads.

- Christian mødte med stort overskud, og vi øjnede med det samme, at vi sad med et ungt menneske foran os, som havde nogle helt klare mål for fremtiden. Det første var et svendebrev, det næste en maskinmesteruddannelse. Oveni besad Christian en evne til at ville, og denne evne kombineret med høj faglighed skaber gerne en dygtig svend, siger Anette H. Sørensen i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Lærlingen kan dog ikke gøre det alene. En del af fortjenesten ligger helt klart også hos de dygtige svende, der har haft Christian under vingerne. Spillereglerne er nemlig, at hvis man som lærling udviser engagement, stiller krav til sig selv og tager imod faglige udfordringer, følger der større og større ansvar med og dermed mulighed for at følge i fodsporene af virksomhedens dygtige svende.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157