23948sdkhjf

Viking køber fynsk virksomhed

Viking Life-Saving Equipment A/S opkøber den familieejede fynske virksomhed, Skandinavisk Brandteknik A/S.

Skandinavisk Brandteknik A/S vil i fremtiden få status som kompetencecenter og omdrejningspunkt for Viking’s globale aktiviteter inden for Marine Fire Service (MFS).

Det sker, efter at Viking Life-Saving Equipment A/S har opkøbt den familieejede fynske virksomhed.

Brandbekæmpelsesudstyr har i mange år været en naturlig del af Vikings vifte af maritimt sikkerhedsudstyr, og i de kommende år skal også serviceomsætningen inden for området have et markant løft.

- Med Skandinavisk Brandteknik får vi en meget dedikeret og veldrevet virksomhed inden for Marine Fire Service med i familien, siger Vikings adm. direktør, Henrik Uhd Christensen, i en pressemeddelelse.

Han forklarer, at Skandinavisk Brandteknik har en stærk serviceplatform målrettet det danske marked, som Viking med sin globale organisation kan drage nytte af og skalere op, så den kommer koncernens kunder til gavn i form af support og et stærkere koncept.

- Ejerskiftet styrker således både den opkøbte virksomhed, der får en langt større markedsplads, og Viking, idet vi med større tyngde bliver i stand til at opbygge et standardiseret, globalt servicekoncept inden for udstyr til brandbekæmpelse, siger Henrik Uhd Christensen.    

Skandinavisk Brandteknik er grundlagt i 1992. Virksomheden har siden 2005 overvejende fokuseret på det maritime marked og også orienteret sig uden for landets grænser. I alle årene har fokus været på kvalitet, iderigdom, fleksibilitet og service i alle døgnets timer.

Nyt blod med stor erfaring

Skandinavisk Brandteknik beskæftiger 12 medarbejdere, som fra den 1. juni får ny daglig leder i skikkelse af Lars Henrik Jensen, der er global manager for Marine Fire Service hos Viking Life-Saving Equipment. Ud over en ny daglig leder berøres de ansatte ikke af ejerskiftet, ligesom virksomhedens base fortsat vil være Odense.

Lars Henrik Jensen er uddannet cand. merc. og sidder allerede i bestyrelsen hos Skandinavisk Brandteknik. Han kommer med mangeårig erfaring fra blandt andet Falck, så han er ikke et ukendt ansigt i branchen.  

Skandinavisk Brandteknik A/S overtages officielt den 1. juni og skifter navn til Viking Life-Saving Equipment senest den 1. september 2018.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078