23948sdkhjf

DFDS og maritim iværksætter vil have sunde søfolk hjem

Rederiet tester maritimt kommunikationsløsning fra start-up virksomheden Scoutbase. KMD og Den Maritime Fond har smidt penge i firmaet og projektet

En ny samarbejdskonstellation skal på baggrund af researcharbejde hos rederiet DFDS udvikle et it-baseret værktøj, der skal være med til at give bedre sikkerhed for medarbejderne ombord på skibe og dermed forebygge hændelser og ulykker. Bag det nye værktøj står start-up virksomheden Scoutbase.

Løsningen skal fungere som et kommunikations- og rapporteringsredskab, som løbende giver landbaseret personale indsigt i de udfordringer, som sejlende personale oplever i det daglige og som kan føre til ulykker. Den digitale løsning skal fungere ved at stille medarbejdere spørgsmål og kvantificere svarene. 

- I dag findes der ikke en systematisk måde at afdække og håndtere større mængder af information om det daglige arbejde og det, som presser søfolkene på deres ydeevne. Derfor er det svært at skabe en dialog omkring løsningsmodeller, der kan hjælpe og forebygge disse udfordringer, siger Mads Ragnvald Nielsen, administrerende direktør i Scoutbase.

- Vi skal have sunde søfolk hjem fra arbejde
Udviklingen af it-værktøjet sker i tæt samarbejde med DFDS, der både er involveret i research- og pilotfasen og skal afprøve og teste løsningen ombord på deres skibe.

- Vi er gået med i projektet, fordi vi synes, at det er interessant at undersøge, om man kan udvikle nogle nye værktøjer, som kan styrke den sikkerhed, der er på skibene endnu mere, siger Jakob Lynge, Marine Superintendent i afdelingen Marine Standards hos DFDS, og tilføjer:

- Vi skal have sunde søfolk hjem fra arbejde. De må ikke komme til skade på vores skibe. 

Investering fra IT-koncern
Mads Ragnvald Nielsen står bag start-up virksomheden Scoutbase sammen med medejer og Service Designer Sebastian Nause-Blueml, medejer og produktdesigner Yassin Askar samt medejer og softwareudvikler Anders Bech Mellson. 

KMD, som har investeret i Scoutbase via koncernens investeringsfond KMD Venture, ser frem til at hjælpe med udviklingen af it-værktøjet: 

- Der er mange spændende digitaliseringsindsatser i gang på det maritime område i øjeblikket. Et af de vigtige fokusområder er, hvordan digitalisering kan føre til en mere sikker og effektiv skibsfart, siger Niklas Marschall, administrerende direktør i KMD Venture. 

Den Danske Maritime Fond har også valgt at støtte projektet.

Fakta: Scoutbase
Scoutbase er et start-up selskab, som forener sikkerhedsvidenskab og designtænkning med IT. Firmaet er maritimt forankret og fokuserer på en IT-løsning optimeret til skibsfart og offshore, muliggjort ved tæt samarbejde med førende organisationer i branchen.

Kilde: KMD 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141