23948sdkhjf

Kurs mod Esbjerg med Fanø om styrbord

HAVNE: Tyskere lægger til i Sydvestjyllands storhavn fire gange i år. Sæsonen blev indledt med gammelt sovjetskib tidligt om morgen Kristi Himmelfartsdag

Kristi Himmelfarts morgen klokken ti minutter i fem passerede ’Astor’ Fanøs vestligste punkt undervejs fra List på den tyske ø Sylt lidt længere mod syd i Vadehavet. Godt en time senere var det tidligere sovjetiske passagerskib fremme ved Englandskaj i Esbjerg som sæsonens første krydstogtskib med 477 overvejende tyske passagerer om bord.

På trods af helligdagen var det en travl morgen i den sydvestjyske storhavn. Kort efter ’Astor’ lå bilskibet ’City of Rotterdam’ og inde i Sønderhavn-bassinet lå allerede Grimaldis store deepsea-ro/ro’er ’Grande Scandinavia’ foruden flere af de store skibe til brug både i den fossile og i den vedvarende offshore-industri, der konstant gør havnen i Esbjerg til et levende sted.

Esbjerg Havn modtager yderligere to krydstogtskibe foruden ’Astor’, der vender tilbage i august. Også disse to, ´Berlin’ og ’Artania’, opereres på det tyske marked. Et marked, der rummer et stort publikum, som elsker de stadig færre mindre og ældre krydstogtskibe.

Og heller ikke er bange for de knapt så mainstream destinationer som Esbjerg, hvor det moderne maritime erhverv kan opleves fra soldækket på første parket.

’Astor’ er bygget i 1987 i Kiel i Vesttyskland til et sydafrikansk selskab, men nåede i et par år inden murens fald at være ejet af Black Sea Shipping/Sovcomflot under navnet ’Fedor Dostoevskiy’.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094