23948sdkhjf

Mærsk bøvler med salg af boreselskab

Flere potentielle købere af Mærsk Drilling er sprunget fra, fortæller kilder til Berlingske Business.

A.P. Møller-Mærsks proces med at omdanne sig til et rent transport- og logistikselskab er løbet ind i vanskeligheder.

Imens det er lykkedes at finde købere til Maersk Oil og Maersk Tankers, er flere potentielle købere af boreselskabet Maersk Drilling sprunget fra. Det skriver Berlingske Business på baggrund af anonyme kilder med kendskab til sagen.

- Der er undersøgt mange muligheder, men udfordringen er, at det er så stor en transaktion, at det har været vanskeligt at arbejde med et joint venture, siger en kilde til mediet.

Blandt de oplagte kandidater, som har trukket sig, er ifølge Berlingskes oplysninger Rowan og Odfjell Drilling. Andre muligheder kunne være at sælge til en kapitalfond eller at lade selskabet børsnotere. Ifølge Berlingskes kilder tyder meget dog på, at Mærsk-familien kommer til at overtage en del af boreselskabet gennem deres selskab A.P. Møller Holding. Mærks-familien ejer i forvejen en del af Maersk Drilling igennem sit 41,5 pct. ejerskab af A.P. Møller-Mærsk.

Maersk Drilling har en anslået værdi af 28,5 mia. kroner. Der er også stadig et til salg-skilt på Maersk Supply Service, der har en anslået værdi af omtrent 3,6 mia. kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14