23948sdkhjf

Risikerer fængsel for skibssalg til beaching-værfter

Rederiet Seatrade er på anklagebænken i den første sag af sin slagt i Europa

Tre topcheferne i Seatrade skal en tur i fængsel og rederiet idømmes en stor bøde. I hvert fald hvis det står til anklageren i en sag om rederiets salg af skibe til ophug ved beaching-værfter i lande, hvor med anklagernes ord ”nuværende skibsophugningsmetoder bringer arbejderens liv og helbred i fare og forurener miljøet”. 

Det skriver NGP Shipbreaking Platform i en pressemeddelelsen. 

Den spektakulære sag, følge NGOen den første af sin slags i Europa, er anlagt ved retten i Rotterdam i Holland. Seatrade har hovedsæde i Gronningen i Holland. Ud over fængsel og bøden på 2,25 mio. euro vil anklageren også havde overskuddet, Seatrade fik gennem det ulovlige salg af fire skibe, beslaglagt. 

Anklagen knytter sig til international lov om eksport af farligt affald samt EU Waste Shipment Regulation, der forbyder EUs medlemsstater at eksportere farlige stoffer til lande udenfor OECD samt kræver forudgående, informeret tilladelse til denne type eksport. 

Sagen omhandler Saetrades salg af de fire skibe ’Spring Bear’ og ’Spring Bob’ til skrotværfter i henholdsvis Indien og Bangladesh samt ’Spring Panda’ og ’Spring Deli’ til tyrkiske ophuggere. Alle fire fartøjer forlod Hamborg og Rotterdam i foråret 2012 med retning mod ophugning. 

Myndighederne i Norge, Belgien og Storbritannien ventes at følge sagen nøje. Lignende sager, som involverer selskabet som Mærsk og CMB, er ved at blive undersøgt der.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093