23948sdkhjf

Naturfolk vil bremse milliardforretning i Esbjerg

Det kunne lige så godt foregå i Frederikshavn, mener Dnamarks Naturfredningsforening

Planerne om ophugning af udtjente borerigge, blandt andet Tyra-feltet, og vindmøller på Esbjerg havn møder modstand. Det skriver Jydskevestkysten.

Det er Danmarks Naturfredningsforening (DN), der i bekymring for påvirkningen på Vadehavet,der har indsendt en klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet.

De ser dekommissionerings-projektet med ophugning af nordsøens olieinstallationer og vindmøller, som interessenterne Semco Maritime og genvindingsfirmaet Stena Recycling står bag, som en klar trussel for Vadehavet.

Dermed risikerer Esbjerg at gå glip af en milliardforretning, da arbejdet med at pille gasfeltet Tyra ned og sætte det op igen ville være en eftertragtet aktivitet på Esbjerg Havn med arbejdspladser, milliardindtjening og øget aktivitet til følge.

Holdningen hos DN er, at det arbejde lige så vel kunne udføres i Frederikshavn, hvor der ikke er risiko for at påvirke Vadehavet negativt.

Ifølge Esbjerg Kommune skal modtageanlægget etableres i et område, der er udlagt til kraftværker og tungere industri. Kommunen påpeger, at der ikke vil være væsentlige miljøpåvirkninger fra projektet, da støjkrav overholdes, og at der ikke forekommer væsentlige udledninger i havnebassin eller i luften.

Esbjerg Kommune har derfor meddelt miljøgodkendelse til etableringen på Grusvej 6, ligesom der er truffet beslutning om, at anlægget ikke er omfattet af krav om miljøvurdering (VVM).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115