23948sdkhjf

Medie: Mærsk sælger ud af APM T

Ifølge Berlingske undersøger Mærsk muligheden for at sælge ud af APM Terminals i Nordeuropa
Mærsk er i fuld gang med udsalg i deres energi-division. Mens transportdivisionen skal udgøre rygraden i fremtiden.

Den proces er velkendt, derfor er det umiddelbart en overraskende artikel, Berlingske Business tirsdag eftermiddag publicerer på deres site.

Imidlertid har ledelsen tidligere meldt ud, at man ovevejer at sælge havne, der giver underskud. Og ifølge avisen har APM Terminals nu sat en række havne til salg, det drejer sig om havne i Nordeuropa.

- De vil sælge andele af nogle af de havne. Det handler om at frigøre nogle midler, og de går efter at få en god milliard kroner i kassen på det, siger en kilde med kendskab til salgsplanerne, ifølge Berlingske Business

Oplysningerne er ifølge avisen bekræftet af flere andre kilder, mens APM Terminals ikke ønsker at udtale sig om planerne.

- Det er normalt i APM Terminals’ strategi hele tiden at kigge på og optimere vores globale portefølje, ligesom vi løbende undersøger nye investeringsmuligheder. Men vores politik er ikke at kommentere markedsrygter og spekulationer, skriver Tom Boyd, pressetalsmand i APM Terminals i en mail til Berlingske, som ikke har kunne få oplyst præcist, hvilke havne det drejer sig om.

Men siden danske investeringsbanker har været involveret i opgaven tyder det på, at det geografisk drejer sig om havne i Nordeuropa, skriver avisen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172